top of page

Közösségünk játékosaink szemével


Szokásos havi rovatunkban ezúttal egy igazi Bayern München szurkoló csapattársunk válaszait böngészhetitek át. Rakó Zsuzsi 33 éves, nyugdíjfolyósítási ügyintéző. Az Amazon Foci Közösségünkhöz 2016 szeptemberében csatlakozott és azóta is lelkes résztvevője az edzéseknek és a tornáknak. Képzeljétek, mióta lejött hozzánk edzeni, egyetlen egy edzést se hagyott ki soha! Nagy dolog ám ez!

Elmondása szerint még soha semmit sem csinált az életben ennyire szívvel-lélekkel, mint az “Amazonkodást”. A meccseket eddig csak a tévében vagy élőben, a pálya széléről követte nyomon, de most már tudja, hogy az az igazi, amikor ő is labdába rúghat.


AF: Sportoltál valamit gyerekkorodban, ha igen, mit?

RZS: Gyerekkoromban is a labdajátékokat szerettem, fociztam és kosárlabdáztam.

AF: Miért a focit választottad? RZS: Számomra a foci az örök szerelem, gyerekkoromban az udvaron mindig rúgtam a bőrt, és azt gondoltam, hogy de jó lenne profi játékosnak lenni. A foci számomra életérzés, szórakozás, ami most már közvetlenül is jelen van az életemben.


AF: Miért pont az Amazonokat választottad? RZS: Már régóta szerettem volna fociedzésre járni, és az Amazon hirdetésre találtam rá először. A pár sor rögtön felkeltette az érdeklődésemet, és a próbaedzés után azonnal tudtam, hogy a legjobb hirdetésbe botlottam.


AF: Hogy érzed itt magad? RZS: Igazából, mintha egy csodának lennék a részese. Úgy érzem, mintha nekem találták volna ki az "Amazonkodást"! Ha nincs edzés, szó szerint rosszul érzem magam!


AF: Mi a motivációd, hogy legyere edzésre? Melyik részét szereted a legjobban az edzésnek? RZS: Egyrészt motivál, hogy minden edzésen ott legyek, másrészt amikor a pályán vagyok, minden gond, probléma megszűnik létezni, csak a Foci és a Labda a lényeg. Jó a társaság is, sokszor azt érzem, hogy egymásért vagyunk. Az edzőkről nem is beszélve, ők teljes mértékben értünk vannak. Az edzésen a labdás gyakorlatokat szeretem a legjobban, azok közül is azokat, amelyek kapura rúgással végződnek. (Én mindig gólt szeretnék rúgni!). Az edzésjáték pedig már csak a hab a tortán, és nem mellesleg, az edzésnek köszönhetően már számos felesleges kilótól megszabadultam!AF: A családod és a környezeted mit szól hozzá, hogy focizol? RZS: Eleinte megmosolyogták a bejelentésemet, hogy focizni kezdtem. Legyintés, majd egy "Ehh, női foci!" beszólással el volt intézve a dolog. Aztán látták és érezték az elszántságomat, és most már örülnek, hogy rátaláltam az Amazonokra, és belátták, hogy számomra ez mennyire fontos.


AF: Vannak-e terveid a focival kapcsolatban, ha igen, mik? RZS: A tervem, bár szerintem ez inkább cél, hogy minden edzésen 100%-os erőbedobással vegyek részt, kihozzam magamból a legjobbat. És a legfontosabb persze, hogy élvezzem a játékot.

AF: Észrevettél-e változást a testeden, az egészségi állapotodon, mióta focizni jársz? RZS: Természetesen igen. Büszke vagyok rá, hogy már több felesleges kilótól megszabadultam. Hasonló eddig nekem soha nem sikerült. Korábban már néhány lépcsőfok is az ellenségem volt, és még a busz után se futottam, mondván majd jön a következő. Ma már nem félek "megmozdulni", és úgy érzem, a foci plusz energiákat szabadít fel bennem, valamint az önbizalmamat is megnövelte az élet más területein is.

AF: Kinek ajánlanád leginkább az Amazon Focit? RZS: Aki csak egy picit is szeret focizni, aki szeretné levezetni a mindennapok feszültségét egy összetartó társaságban, annak mindenképpen köztünk a helye. Hajrá Amazonok! 


Legfrissebb bejegyzés
Korábbi bejegyzések
bottom of page