top of page

Amazon piknik a Szabadság hídon

24 éves lettem. Az igazat megvallva nem sok reményt fűztem a szülinapom megünnepléséhez. A sors pont úgy alakította, hogy a Szabadság híd ezen a napon lezárásra került és elfoglalhatta a pesti nép, így szabadelvű Amazonokként mi is részt vettünk a bitorlásban, nem is akárhogyan. Megmutattuk az embereknek, hogy pár elszánt nő mire képes egy labdával és több vállalkozó-szellemű „idegen” is csatlakozott hozzánk.

Sokszor kénytelen vagyok megtervezni az életem, de a legtöbb örömöt mindig a váratlan események okozzák számomra. Már aznap délután sejthettem volna, mikor pár csapattársam meginvitált egy kis rekreációra a Palatinus fürdőbe, hogy ez a nap mégis különleges lesz.


A megélt 24 évem alatt ez volt az első olyan alkalom, hogy a családom nélkül ünnepeltem, de hát ilyen a felnőtt élet vidéki leányzóként a fővárosban. Elég családcentrikusnak vallom magam, úgyhogy szinte semmilyen elvárást nem támasztottam ezzel a nappal szemben a hozzátartozóim és gyermekkori barátaim nélkül, pár embernek mégis sikerült jelentősen rácáfolnia. A meglepetés tortától kezdve a pezsgőzésig, volt minden.


Hálás vagyok, hogy több mint egy éve úgy döntöttem, csatlakozom. Vannak olyan dolgok az életben, aminek igazából utólag, vagy csak idővel látja meg az értékét az ember. Természetesen már az elején letisztázódott bennem, hogy mindamellett, hogy ez a sport a szenvedélyem, egy olyasfajta kikapcsolódást jelent számomra a heti 1,5- 2óra, amit semmi más nem pótolhat. Megszűnik minden, csak a csapatom és a közösségünk létezik. Nincs munka, stressz, áthidalhatatlan konfliktusok, nincsenek problémák, csak a játék szenvedélye és a közösséghez tartozás élménye.A nyár lassan véget ér. Életem egyik legcsodásabb időszakát tudhatom magam mögött, köszönhetően azoknak az embereknek, akik körül vesznek és ebben hatalmas szerepe van az Amazonoknak. Ez csak egyetlen eseményünk volt, de megemlíthetném a nyári táborunkat, közös fondue esténket, vacsoráinkat egy-egy torna után, egy szimpla pénteki baráti összeülésünket, vagy bármelyik olyan alkalmat, ahol a pályán kívül is átélhettem az érzést, amit a közösségünkhöz tartozás jelent. Rengeteg barátságot és élményt köszönhetek Nektek. Általatok megtaláltam azt a helyet, ahová jó érzés tartozni és mindenféle kényszer nélkül, ténylegesen önmagam lehetek. Mintha a pesti családom lennétek, és tényleg nem túlzás ez a szó.

Nagyon sok dolog történt velem az elmúlt egy évben, de annak köszönhetően, hogy itt lehetek, veletek lehetek, rengeteget változott minden. Életem egyik legnehezebb évkezdetét tudhatom magam mögött, de így túl 2017 felén azt kell, hogy mondjam, minden egyes nehéz pillanatnak értelmét látom. Az élet soha nem áll meg, az pedig a Te döntésed, hogy egy helyben állsz és keseregsz, vagy észreveszed az adandó lehetőségeket és élsz is velük, átadod magad a pillanatoknak, kezet fogsz az élettel. Nem voltam és nem is vagyok tökéletes ember, sokszor hibáztam és hibázom, de az a lényeg, hogy ne a sérelmeket vigyem tovább magammal, hanem a tanuljak a történtekből. Nagy szerepe van minden egyes embernek abban, hogy eljutottam eddig az életszemléletig.


Nagy szerepetek van abban, hogy úgy érzem tiszta a szívem és szeretem az életem. Ezért küzdök értetek és a céljainkért, oroszlán szívvel.

Legfrissebb bejegyzés
Korábbi bejegyzések
bottom of page