top of page

Ha valamire tiszta szívvel vágyunk, az ránk talál az életben, avagy hogyan csatlakoztam az Amazonokh

Az elmúlt hetekben több új játékossal gyarapodott közösségünk, velük beszélgetve jött az ötlet, hogy arról írjak, bizony nem kell félni semmitől, amikor valami újba kezdünk.


Az, hogy visszatérjek a focihoz egy mindig is dédelgetett álmom volt, azonban az egyetem, majd a munka miatt nagyon háttérbe szorult, de mindig is vágytam rá, hogy folytassam. Ha egy nő egyszer valamit a fejébe vesz, megállíthatatlan. Hiszem, ha valamire tiszta szívvel vágyunk, az ránk talál/visszatalál hozzánk az életben. Így történt ez a focival is.

Hónapokon keresztül csak szemeztem a fel-felbukkanó Amazonos posztokkal és képekkel, mire végre sikerült rávennem, magam, hogy tegyek is valamit az ügy érdekében, ne csak üljek a laptop előtt és nosztalgiázzak a focis képeken-videókon, hogy milyen volt, amikor tizen x éve én is rúgtam a bőrt.


Végre erőt vettem magamon és felhívtam a honlapon megadott telefonszámot. 5 perc alatt leegyeztettük, hogy mikor mehetek el egy próbaedzésre, hogy megnézzem, mégis miből áll az Amazonoknál egy edzés. Megnyugtattak, hogy az sem gond, ha teljesen kezdő vagyok, elegendő, ha egy sportcipőt és vizes flakont, na meg persze pólót és rövidnacit viszek magammal, egyszóval ne vásároljam fel a Sportsdirect-et, amíg nem vagyok biztos abban, hogy tényleg szeretnék csatlakozni.


Nyilván már a próbaedzésre jelentkezés során is éreztem, hogy egy barátságos közösségről van szó, de ami a helyszínen fogadott, az is csak megerősített abban, hogy attól, hogy 12-15 nő van „összezárva” a pályán, az egészséges versenyszellemen kívül nincs cicaharc és ellenségeskedés, sőt… szinte még bemutatkozni sem volt időm, de már azon kaptam magam, hogy 3 játékos mutogatja, hogy mit hol találok az öltözőnél.

Az egyik kezdőbb csoport edzésén vettem részt, tekintve, hogy több év kihagyás után szerettem volna folytatni a játékot. A levezető gyakorlatok után az edző odajött hozzám és megkérdezte, hogyan éreztem magam, szeretnék-e csatlakozni. A válaszom igen volt és mai napig merek labdába rúgni a csajokkal, sőt mi több, együtt megyünk moziba, spinningre, úszni, koncerteken tombolunk, piknikezünk, túrázunk, jótékonykodunk, strandolunk.

Egy szóval a foci és a közösségünk nagyon sok kiskaput nyitott meg előttem és rengeteg új ismeretséggel, barátsággal ajándékozott meg. Amazonnak lenni, egészségesebben élni jó, a sport közösségformáló szerepe pedig tagadhatatlan. Sokszínűek vagyunk. Kezdők, haladók, lányok, nők, anyukák és vérbeli Amazonok.

Merj labdába rúgni!

Hajrá Amazonok!

Legfrissebb bejegyzés
Korábbi bejegyzések
bottom of page