top of page

Év végi összefoglaló

Nem volt könnyű, sem egyszerű – azonban annál mozgalmasabb, változatosabb és izgal


masabb évet tudhatunk magunk mögött. 2018 sok szempontból hozott újat Sportegyesületünk életébe, mi pedig az évszakokkal együtt változtunk.


Egy jó kis januári évköszöntő tornát, egy februári Retró Farsangot, majd egy hangulatos csocsóversenyt követően, még vegyes csapatokkal tarkított belsős és külsős tornát szerveztünk. Viszont márciusban, újra gondolt koncepció mellett döntve, bevezettük az Örömfocit. A váltás lényege az volt, hogy edzők, előre beosztott csapatok, és kötöttségek nélkül érezhessük jól magunkat a pályán. Ez a kezdeményezés a szabadidős játékosoknak szólt, és szól a mai napig, akik nem játszanak tornákon vagy bajnokságokon.


Három évesek lettünk :)

Áprilisban ellátogattunk adományainkkal a Noé Állatotthonba, ahol önkéntesként tevékenykedtünk, többek közt nagyokat sétálva az ott élő, ám töretlen hittel gazdira váró kutyusokkal.

Májusban, természetesen, “kötelességünk” volt együtt nézni a BL döntőt.


Sportegyesületünk születésnapját június 23-án ünnepeltük meg, családi nap formájában. Júliusban a VB döntőt sem hagyhattuk ki, ám a nyár egyik legjobban várt eseménye – és egyben legnagyobb közösségépítő programunk – a hónap végére esett! Megtartottuk háromnapos nyári táborunkat Balatonkenesén. A jól sikerült, váltott műszakos edzés-pihenésről megannyi élménnyel tértünk haza.

A Crazy 5K-n is részt vettünk! :)

Augusztusban Amazonjaink bevették és meghódították a Szabadság hidat!


Amazonok a Szabadság hídon!

A nyári szünetet követően, már az ősz beköszönte előtt újra érezhettük a változás szelét; szezonunkat úgy indítottuk el, hogy Sárga csoportunkat átszervezve, kezdőbb játékosaink számára létrehoztuk a Fehéret. Az új csoport és edzésidőpontok lehetővé tették, hogy olyan struktúrát kialakítva működhessünk tovább, mely hosszú távon is fenntartható.


Szeptemberben Amazon Foci SE I. (kék) és II. (piros) csapatunk a Pest Megyei Női Futsalbajnokságban először ütközött meg egymással. Ez az ősz eleji mérkőzés meghatározó eseménye volt évünknek, hiszen azzal, hogy elindíthattunk két csapatot is a bajnokságban, mérföldkőhöz érkeztünk. Ma már minden Amazon megtalálhatja a pályán a kihívást: az Örömfoci a szabadidős, míg a Bajnokság a versenycsapataink számára nyújt játéklehetőséget.

Amazon Foci SE I. és II.

Továbbá büszkeséggel tölt el bennünket, hogy szeptemberben megalakult Utánpótlás csapatunk is! A lányok lelkesedése rendkívül motiválóan hat ránk, és arra törekszünk, hogy a csoport létszámát gyarapítva, együtt építsük fel a jövő Amazonjainak csapatát!


A nyártól nehezen búcsúztunk el; szeptember utolsó hétvégéjére esett a közös koccintás estéje… Aztán hamar találtunk elfoglaltságot a hűvösebb napokban is: október 6-án önkéntes napot rendeztünk a Kossuth Lajos Gyermekotthonban, ahol különféle állomásokkal kedveskedtünk a kicsiknek. Délután pedig Örömfoci és bajnoki meccs is várt az Amazonokra.


Novemberben kezdetét vette edzői mentoring programunk, melynek célja, hogy a jövőben saját játékosaink közül kerüljenek ki edzőink, és ők álljanak csapataink élén, biztosítva a szakszerű futsal oktatást Sportegyesületünkben.


Nem sokkal később, elérkezett a Cipősdobozolás ideje is!

Ahogy a Noé esetében, úgy itt is kisebb adományokkal készültünk – és édességgel. Az ajándékokat cipősdobozokba csomagoltuk, majd a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóinak és a Panda Focis, alsó tagozatos gyerekeknek szállítottuk el.

Amazon Karácsonyi Vacsora

Nem is olyan régen, mindössze néhány nappal ezelőtt, a karácsonyi vacsoránkon edzőinket is megajándékoztuk kitartó és eredményes munkájukért – amiért ennyi nőt, egy helyen és egy közösségben, képesek kezelni... Mi több, ösztönözni minket hétről hétre a mozgásra, minőségi futsal oktatással segítve egyéni és csapat szintű fejlődésünket is.

Kiosztottuk éves díjainkat és megemlékeztünk a közösen átélt élményekről, melyekről – részben – ebben a blogban is olvashattál.

A videót lejátszva, te is belenézhetsz évünk fontosabb történéseibe.


2018-at végül nosztalgikusan, vegyes csapatos tornával zártuk le a vacsora másnapján.


Idén megújultunk: a Panda Focink látogatottsága oly mértékben megugrott, hogy elérte a létszám küszöböt; elindultunk egy bajnokságban; tizenévesek rúgják nálunk a bőrt utánpótlás csapatunkban... Sikerrel kínálunk lehetőséget a sportolásra lányoknak és nőknek, képzettségtől és kortól függetlenül, egész évben.


Szóval, csak annyit mondunk:

Merj labdába rúgni!

Mert jövőre is sok minden vár ránk!


Merj labdába rúgni!

Legfrissebb bejegyzés
Korábbi bejegyzések
bottom of page