top of page

Merünk labdába rúgni!

Nem is akármiben, hiszen mi nők imádunk ruházkodni és készülődni, akkor is, ha fociról van szó. Sokak szerint ebben a sportban bizony semmi nőiesség nincs, most kiderül, hogy játékosként én hogyan látom ezt a témát.


A „gyengébbik nem” képviselőjeként és megrögzött cipőmániásként azt hiszem ez egy lényeges kérdés, hogy miben megyek ki a pályára, és hogy nézek ki. Elképzelhetetlen mennyiségű energiát tudunk felszabadítani magunkból egy beújított kiegészítőtől az edzések és játék során.

Ízig-vérig nők vagyunk! Szenvedélyes nők. Na és a vásárlás öröme? A vérünkben van… és nem csak akkor, amikor éppen egy céges vacsorára, vagy egy első randira állítjuk össze az adott szettet, hanem akkor is, amikor heti rendszerességgel lejárunk edzeni.


Csak győzzön az ember focistalánya válogatni a kiegészítők közül, az üzletekben szinte ránk omlanak a polcok, ha fociról van szó! Sajnos manapság Magyarországon nem igazán van az ületekben kifejezetten női focihoz kapcsolódó részleg (egy vérbeli Amazon természetesen kihasználja az Internet adta lehetőségeket és agyba-főbe rendelget külföldről), de azt hiszem ez egy áthidalható akadály a színskálák és modellek variációjának köszönhetően. Természetesen képesek vagyunk csupán szín alapján választani sípcsontvédőt, vagy csak azért mert Cristiano Ronaldo jól mutat a csomagoláson.


Biztos sokan nőietlen sportágnak tartják a focit, azonban erre nagyon rá lehet erre cáfolni. A nőiség és szenvedély ott van egy-egy mozdulatban és a tekintetekben.

Egy új hobbi nagyon jó ürügy arra, hogy új dolgokat vásároljunk… Majd amikor a tornákra igyekezve, természetesen 15 perces késésben sprinteket rögtönzök két átszállás között a 10-15 kilós kis sporttáskámmal mindig megfogadom, hogy legközelebb minimalizálom a csomagomat, de a szépségnek ára van és jelen esetben súlya is. Nálunk nem csak egy póló nadrág és cipő kombinációból áll a kis sport pakk. Hajszárító, hajvasaló, törülköző, tusfürdő, sampon, amit csak el lehet képzelni. Időközben már rájöttem, hogy jobban járok az utazó piperekellékekkel, hogy csökkentsem a táska súlyát.


Ami viszont soha nem maradhat el, az a sminklemosó. Fociztam már úgy, hogy a gyönyörű szépen ível pillákról a festék csak úgy hömpölygött a szemeimbe, majd 5 kilométer futás után és azt sem tudtam merre állok arccal. Gondolom, nem kell részleteznem, hogy nem találtam a kaput sem. Mondjuk azért az igazat megvallva időközben már vettem mindenből vízállót, alapozó helyett meg megteszi egy jó BB krém, főleg így nyáron, úgyhogy nem kell smink nélkül feszengenem a pályán, csajosabb napjaimon sem.

A haj kérdésköre sem mellőzhető, ha már a nők és a foci a téma. Ilyen hajgumi, olyan hajgumi, hajpántok, a lényeg, hogy láss (ami kiengedett hajjal lehetetlen)! Természetesen sokkal szexibb lenne a szélben lobogó fürtökkel átszelni a pályát, de a valóságban sajnos egy 2 órás torna végére már garantáltan nem tartana a legerősebb hajlakk sem.

Edzéseinket az őszi-téli szezonban teremben tartjuk, tehát mindenképp szükséges egy teremcipő, ha szeretnél Amazon lenni, viszont a hétvégi tornáinkat és nyári edzéseinket műfüves pályákon, a szabad ég alatt szervezzük, ahol ennek megfelelően műfüves cipőkben rójuk a kilométereket. Aki játszott már teremcipőben műfüvön, tudja, hogy mekkora jelentősége van a kis stopliknak, hiszen ezek nélkül esős időben hamarabb nevezhető a játékunk műkorcsolyázásnak, semmint futsalnak.


Nagyon nagy szerepe van a mezeknek a fociban, részben megkülönböztet minket az ellenféltől, másfelől pedig összeköti a csapatunkat. Mérkőzés szettünk piros és kék színű, a két szín kapcsolata tökéletesen képviseli azt, aminek jelen kell lennie a pályán.

A piros szín az erőt, szenvedélyt, tenni akarást, pörgést idézi, míg a kék a bölcsességet, tudást, stabilitást és megfontoltságot. Fontos, hogy ne csak veszettül futkossunk a pályán, hanem legyen egy kis gondolat is a tetteink mögött.

Nehéz szavakba önteni, hogy milyen érzés először felvenni a saját beceneves edzőpólód, vagy a szerencseszámos mezed a tornákon. Sokan vagyunk olyan lányok/nők, akik gyermekkorukban már fociztak- nekem személy szerint az első tornáim és edzéseim azért különös élmények, mert felidézték azokat a pillanatokat, amiket kisgyermekként átéltem, amikor a barátaimmal fociztunk. Önfeledtség, teljes kikapcsolódás, és maga a közösségi élmény. Amikor 7-8 ember egységes mezben összetartja a kezét és egyszerre ordítja a csapatkiáltást, az egyszerűen hidegrázós élmény.


Kitartó nők vagyunk, néha letörik egy-két műköröm a kapuban és szétfolyik az arcunkon a smink, de soha nem adjuk fel, hiszen nálunk mindig van valakinél egy ragtapasz vagy sminklemosó kendő.

Legfrissebb bejegyzés
Korábbi bejegyzések
bottom of page