top of page

Amazon-anyák

Egy olyan korban élünk, ahol hemzsegnek körülöttünk a Szuperhősök; előzetesekből, plakátokról néznek vissza ránk, és a legtöbbünk moziba megy, hogy találkozhasson velük. Holott az igazi Szuperhősök azok, akikről ezen a napon, május első vasárnapján megemlékezünk.


Az ‘Amazon’ egy nagyon találó elnevezés.

Rendkívül színes karakterek, egyéniségek, ízig-vérig valódi nők és lányok fociznak nálunk, akik a sport mellett tanulnak, iskolába járnak, dolgoznak, vagy éppenséggel az egész családjukat ellátják, önerőből… Van itt tizenéves és negyvenes egyaránt, kicsi, nagy, vékony és teltkarcsú, és mi magunk is egy külön családot alkotunk. Egy olyan közösséget, ahol mindenkiben ott van az Amazon. Hát még az Anyákban!



Volt, aki már szülés előtt is nálunk focizott, majd szülés után visszatért. Hiszen tudta, hogy visszavárjuk. Volt, aki már eleve Anyukaként érkezett. A közös bennük az, hogy érezték: itt labdába rúghatnak, méghozzá minden értelemben. Az Édesanyáknak is szükségük van valamire, ami feltölti, jókedvre deríti, szórakoztatja, és kimozdítja őket a mindennapok sűrűjéből. Mert mindenkinél jobban megérdemlik az időt; a szabadságot, a pihenést, a mozgást. És ha már sport, a foci egy tökéletes időtöltés, mi több, közösségi program.


Külön örömünkre szolgált, amikor tavaly szeptemberben elindítottuk az U15-ös utánpótlás csapatunkat. Mára már ott tartunk, hogy bevezettük az Anya-lánya focit is, ahol a csapatban focizó lányok pályára léphetnek a testvéreikkel, az Anyukájukkal, a család női tagjaival együtt. Ez is egy olyasféle kezdeményezés, ami egyedülállónak mondható itthon. Minőségi időtöltés, közös játék, mely erősíti a kapcsolatokat.


Egy Anya mindig arra törekszik, hogy a legjobb helyen legyen a lánya.

Büszkévé tesz minket, hogy bizalommal fordulnak hozzánk az Anyukák (és természetesen, az Apukák is), és lelkesen támogatják a sportban a lányaikat, itt, nálunk.

Ahogyan az is büszkévé tesz minket, hogy olyan elvek mentén működünk, és olyan élményt nyújtunk, ami dolgos, leterhelt, akár kicsi gyermeket nevelő nők számára is vonzó tud lenni. Annyira, hogy ne csak ők öltsék magukra a mezünket, de még a gyerkőcüket is beöltöztessék Amazonnak.


És igen, a mai nap ezekről a dolgos, leterhelt - és nagyszerű nőkről szól. Nem szabad elfelejtenünk, hogy telis-tele vannak szuperképességekkel. Valahogyan tudnak utazni az időben, hiszen 24 óra alatt legalább 34 órányi gondoskodást préselnek ki a szívükből; láthatatlanul minimum fél tucat kézzel mosnak, főznek, takarítanak és dolgoznak; mindent észben tartanak, és folyton oda tudnak teleportálni, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.


Lehet, hogy a nálunk focizó Anyák nem viselnek Szuperhős jelmezt.

De minden Amazon-anyuka mezének hátulján egy Szuperhős neve olvasható.





Legfrissebb bejegyzés
Korábbi bejegyzések
bottom of page