top of page

Versenycsapatainkról 2/1.: Amazon Foci SE II. (Piros csoport)

Célunk a kezdetektől fogva az, hogy mozgáslehetőséget biztosítsunk a nők számára. Köztünk lehet a helye bárkinek, aki szeret focizni, és egészségesebben akar élni, némi sportot iktatva a hétköznapjaiba. Mitöbb, a szabadidős csoportok mellett adott két versenycsapat, melyben a versenyszellem motiválta játékosok is kiélhetik a vágyaikat.

Pirosak

Persze, a kék és a piros csapatban játszani egy kicsit mást jelent.

A nagyobb terhelés, a hétvégi meccsek kellőképpen fárasztók. A munka, a család, a barátok felsorolása közé ékelődik az edzés, a csapat után a bajnokság, és máris egészen zsúfoltnak tűnnek a hetek. Csak úgy szaladnak egymást követve a napok, épp olyan gyorsan, ahogyan mi a labdát kergetjük.


Ennélfogva, nem csupán a labdával zsonglőrködünk, hanem az időnkkel is. Jól kell menedzselni a szabad délutánokat, a programokat ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön. Ugyanakkor a futsal nélkül már kétségtelenül hiányos lenne életünk nagy kirakósa; ez is egy olyan puzzle-darabka, ami színesebbé, boldogabbá teszi az összképet.


Míg a szabadidős csoportoknak az Örömfocin nyílik alkalmuk a több játéklehetőségre, addig mi a meccseinken adunk bele mindent. És ahhoz, hogy a maximumot nyújthassuk, első ízben az edzéseinken van szükségünk az elszántságra és a megfelelő hozzáállásra. Mindannyiunknak közös a célja, egy csapat vagyunk. Szem előtt tartjuk, hogy a fejlődéshez nélkülözhetetlen a fegyelem, a figyelem és egymás segítése – a koncentráció.


Nekünk, a pirosaknak – csapatunk a Pest megyei női futsalbajnokságban Amazon Foci SE II. névvel szerepel –, hetente három edzést tart Bánk Gergely, aki elkötelezettségével és attitűdjével rendkívül nagy hatással van ránk. Ösztönző az, amilyen elánnal végzi edzői munkáját, és elszántsága arra sarkall minket is, hogy készségeinken fáradhatatlanul dolgozzunk.


A kilencven perces edzések során nagy hangsúlyt fektetünk technikánk csiszolására. A különböző forgásokat, több játékos együtt mozgását számtalan gyakorlat végrehajtásával sajátítjuk el, és bizonyosan ennek köszönhető az, hogy ezidáig mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban. Egyaránt dolgozunk a védekezésünkön, a támadásunkon, a játékunk valahány elemén. És időközönként nem feledkezünk meg arról sem, hogy erőnlétünket próbára téve, teszteljük magunkat. Így nyomon követhetjük, hol tartunk pontosan, tetten érve több ponton is, egyénileg min kell tovább dolgoznunk.

Pest megyei női futsalbajnokság tabellája

Így jutunk el a kispadig, leszünk kerettagok, és játszunk le egyre több percet egy-egy mérkőzésen, egyre színvonalasabb futsalt próbálva pályára vinni. Látjuk a fejlődést, hiszen visszaköszön az elért eredményeinkben és játékunk változásában, mely egyre összeszedettebb, egyre átgondoltabb.


Az, amit akkor érzünk, ha sokadik próbálkozás után sikerül valami a pályán – egy csel, egy összjáték; amikor működik az elképzelés, akár egyénileg, akár csapat szinten –, leírhatatlanul jó, és valahány mosolyunk, pacsink, gólörömünk hűen tükrözi, miért is csináljuk ezt az egészet, edzésről edzésre járva.

Egy csapat vagyunk!

Csoportjaink elsősorban azoknak biztosítanak mozgáslehetőséget, akiknek igényük van arra, hogy törődjenek egészségükkel, életük egyensúlyban tartásával, a sport által. Két versenycsapatunk pedig az ambíciónak, a jobbá válni és győzni akarásnak ad teret. A női futsal (és a női futball egyébként), kevés figyelmet kap, és élvez ki bármit is abból, ami a futball szóról az ember eszébe juthat… Az Amazon Foci SE azonban, támogatva és képviselve a sportágat, kivételes, rendhagyó módon működik. Korántsem vagyunk élsportolók, vagy válogatott futsal játékosok, de Magyarországon azon kevesek közé tartozunk, akik a labdarúgásban a minőséget részesítik előnyben.


Legfrissebb bejegyzés
Korábbi bejegyzések
bottom of page